Babaelőadásainkat 6 hónapos kortól 4 éves korig ajánljuk. Tökéletes színházi élmény, a legkisebbek igényei szerint.  

Minden babaelőadásunk két részből áll: 20 perc az előadás, majd 20 perc játék következik, mely során a gyerekek megnézhetik és kipróbálhatják az előadás során használt hangszereket, bábokat, érdekes kellékeket, puha tárgyakat.  

A műfaj (és a közönség) sajátosságai miatt az ajánlott nézőszám maximum 60 fő

Miaú

Élőzenés babaelőadás Vlagyimir Szutyejev meséje nyomán.

1-4 éveseknek

"Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy kiskutya, aki éppen kedvenc párnáján pihent. Aludt, és mindenféle csodálatos dologról álmodott. Ám egyszer csak valami furcsa hang zavarta meg az álmát..."

A kutyus kalandjai során, - mialatt a titokzatos nyávogót keresi - megismerkedik a kakassal, az egérrel, a méhecskével, a békával, a hallal, és végül a cicával is.

A felcsendülő zenék az előadás során élőben szólalnak meg és segítenek megismerni a megjelenő állatokat.

Az előadást követő 20 percben további állatok és közös játkra csábító dalok szórakoztatják a gyerekeket.

A zenéket írta és az előadást kíséri: Sólyom Tamás

Süss fel, nap!

Látványszínház az időjárásról.

0-3 éveseknek

Előadásunk során különböző időjárási jelenségeket mutatunk meg: a szél felhőket, esőt, majd havat és ködöt hoz. Az előadás végén azonban egy közös éneklés során előbújik a napocska, és meleg sugarai szivárványt csalnak a tájra.

Az időjárási jelenségeket dalokkal és mondókákkal kísérjük. Az ismerős furulya és xilofon mellett számos különleges hangszert is láthatunk és hallhatunk, mint az ukulele vagy a kalimba.

Az előadást követő 20 percben a gyerekek kipróbálhatják a hangszereket és játszhatnak az időjárási jelenségeket szemléltető óriási matatófallal.

Az előadás Sólyom Tamás és a Délibáb Társulat közös produkciója.

Három kiscica

Vlagyimir Szutyejev meséje nyomán.

1-4 éveseknek. 

Előadásunk három főhőse egy fekete, egy szürke és egy fehér kiscica.

Üldözik az egeret, és beugranak egy liszteszsákba. Mindhárman hófehérek lesznek! A békát bekergetik egy kályhacsőbe, melyből koromfeketén másznak elő. Végül a halacskát figyelve belepottyannak a tóba, és pont olyanok lesznek, amilyenek voltak: egy fekete, egy szürke és egy fehér kiscica.

Az előadást követő játék során a gyerekek megsimogathatják a cicákat, megnézhetik az előadásban használt bábokat, és ők maguk is "lisztesek", "kormosak" és "vizesek" lehetnek.

Karácsony csilingel

Karácsonyi babarácsodálkozás.

0-4 éveseknek. 

A karácsony csodája, a várakozás izgalma és az együtt töltött percek a kisgyermekkori évek legmeghatározóbb élményei közé tartoznak. 

Ezeket az örömteli perceket idézzük meg előadásunkban, melyben a „hógolyózás” és a gyertyagyújtás ugyanúgy helyet kap, mint a közös éneklés és a betlehemi történet rövid elmesélése.

Az előadást követő 20 percben folytatjuk a közös játékot a gyerekekkel. Megnézhetik és kipróbálhatják a különböző csengettyűket, megfoghatják az előadás során használt kellékeket, érdekes és puha tárgyakat.

Előadásunkat a Mikulást követő és a karácsonyt megelőző időszakra ajánljuk. 

© Délibáb Társulat 2020